Fibromyalgie massage Therapie

 

We horen de term Fibromyalgie steeds meer om ons heen. Fibromyalgie betekend lettelijk pijn in bindweefsel en spieren en heeft daarom ook de naam weke delen reuma gekregen. De naam Fybromyalgie is  een samenstelling van de woorden fibro- bindweefsel, myo- spier en algie- pijn. De letterlijke vertaling is dus bindweefselspierpijn. Ook gaat het pijnsydroom vaak gepaard met hoofdpijnen, slaapstoornissen, oververmoeidheid, angsten, depressies, allergiën, darmklachten en nog veel meer

De Fybromassage Therapie is een massagevorm welke stress en pijn verminderd en heeft een zeer postieve invloed op het slaappatroon. De behandeling is volledig afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam en richt zich daarnaast op de gebieden welke specifiek worden aangegeven. De techniek die wordt toegepast bestaat vooral uit zachte rustige aanraking en langzame schuddingen. Hierdoor zal de bloedsomloop gestimuleerd worden en er meer zuurstof getransporteerd worden waardoor er afval afgevoerd kan worden. Met als resultaat een betere algehele gezondheid.

Tenderpoints

 

Er zijn 18 Tenderpoints waarop getest word of iemand fybromyalgie heeft en ze komen symetrisch voor op het lichaam. Mensen met Fybromyalgie ervaren deze punten als pijnlijk en dan vaak symetrisch. Om te checken of je zelf fybromyalgie zou kunnen hebben kan je deze punten laten nagaan. Bij druk geeft dit dan werkelijke pijn dus niet alleen gevoelig. Als er 11 van deze 18 punten als pijnlijk worden ervaren is er sprake van fybromyalgie.