Cupping Massage

Nieuw bij Innerflow is de Cupping Massage!

Cupping massage is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeswijze. Het is een zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Ook als ondersteuning van anti-cellulitis (!!) is deze vorm van massage goed in te zetten

Vroeger werden glazen kopjes door middel van vuur vacuüm getrokken op het lichaam. Ook andere culturen hebben in de loop van de tijd cupping toegepast en de werkwijze verfijnd. Hippocrates, de beroemde Griekse arts paste deze oude massage techniek al toe in het oude Griekenland. Tegenwoordig is dit systeem aan de moderne tijd aangepast en word er gebruik gemaakt van cups met een vacuümpomp. In Nederland is cupping nog maar zo’n 100 jaar bekend.

Werkwijze;

De behandeling bestaat uit twee delen. Als eerst een massage met veel olie zodat de cups goed kunnen schuiven over de huid en hierna een plaatsing van de cups op het betreffende lichaamsdeel. De duur van de plaatsing is persoons afhankelijk. Het advies is tussen de 20-40 minuten. Dit stimuleert de bloedcirculatie en heft blokkades van “Qi” op. (levenskracht)

Er worden diverse cups op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen geplaatst en rustig heen en weer geschoven, zodat de huid  opgetild wordt door middel van een vacuüm.
Gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken wat kan zorgen voor blokkades en ongemakken. Wanneer er een verkleving in het bindweefsel zit merk je dit bij een verhoogde spanning en slechte verschuifbaarheid in de huid. Bij het plaatsen van de cup zie je dan dat de huid scheef trekt in de cup. Cupping massage helpt hierbij het bindweefsel los te masseren.

Bij een cupping massage worden gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de toxines veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek een stuk fitter. Tegelijk worden de emoties die bij de drukpunten horen ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning!

Cupping is goed in te zetten bij de volgende indicaties:

  • Cellulite behandeling

  • Bindweefsel verklevingen

  • Blokkades in de energiedoorstroming

  • Lymfe behandeling

  • Ontgiften/Reinigen