Meridiaan Massage

De massage die ik geef is Meridiaan Massage ook wel Oosterse Massage genoemd, deze massage is gebaseerd op de oosterse filosofie. Wat ik wil bereiken is dat ik bij jou de Qi, de levenskracht die iedereen in zicht heeft, beter laat stromen of weer in balans breng en je weer terug brengen naar je eigen Inner Flow.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, Qi, door je lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Wanneer er emotionele of fysieke gebeurtenissen (trauma’s) slecht verwerkt worden kan dit de oorzaak zijn dat de Qi, geblokkeerd raakt, ergens anders naartoe vloeit, onderbroken wordt of tot stilstand komt. Door het stimuleren van de meridiaanbanen met massage kan deze energiestroom opnieuw door de blokkade heen worden gebracht. Zo kan de balansverstoring verholpen worden en de weggestopte ervaring alsnog worden verwerkt.

Een trauma kan iets groots zijn van lang geleden (bv. onverwerkt verdriet) en ook iets kleins van kort geleden (bv. kneuzing tijdens sport). Alle zaken kunnen van invloed zijn op het lichaam.
Deze massage werkt zowel geestelijk als lichamelijk dieper door dan de ontspanningsmassage en kan ondersteuning en verlichting geven bij o.a. verdriet, woede stress, koude handen en voeten, oververmoeidheid enz.

Het is wel belangrijk dat jij, de cliënt, goed voor de massage openstaat en deze goed kan ontvangen door jezelf goed te ontspannen. Dit gaat makkelijker wanneer je de ogen sluit en luistert naar de ontspannen muziek en jezelf voelt door middel van de massage. De massage zal dan een beter effect hebben. Eventueel kunt u hierdoor reacties krijgen als huilen, boos worden of een diepere staat van ontspanning bereiken en heerlijk slapen ‘s nachts. Zelfs de dagen erna kunnen er zich nog reacties voordoen zoals spierpijn, hoofdpijn, extra vermoeid of juist extra veel energie.. Na een massage is het verstandig jezelf rustig te houden en zeker geen inspannende werkzaamheden te verrichten. Mijn advies is om na de massage extra veel water te drinken zodat de afvalstoffen die vrijkomen zich makkelijk een weg naar buiten kunnen geven.